Prosty sposób na ochronę przed nowotworami, o którym nie miałeś pojęcia

Kategorie: 

pixabay.com

Medycyna naturalna już nie raz zaskakiwała nas swoimi prostymi rozwiązaniami. Nie inaczej dzieje się i tym razem. Jak się okazuje, sok z kiszonej kapusty oprócz swojego zbawiennego wpływu na naszą cerę oraz układ odpornościowy, wykazuje również inne właściwości prozdrowotne.

 
Kiszona kapusta to źródło ogromnych ilości witamin oraz minerałów. Zawiera między innymi antocyjan, beta-karoten, błonnik, wapno, żelazo, magnez oraz witaminy K, E, C, B1, B2, B3, B6, B12. Zawiera także witaminę U (L-metylometionino-sulfonian), która w doskonały sposób normalizuje soki żołądkowe oraz neutralizuje bakterie.

W skład soku z kapusty wchodzi L-glutamina, która reguluje pracę naszych jelit, jednocześnie usprawniając proces ich odbudowy. Na podstawie badań dr Garnetta Cheneya, już w 1952 roku odkryto, że 100 do 200 ml soku wypitego pół godziny przed posiłkiem leczy choroby układu pokarmowego. Dwutygodniowa kuracja, podczas której sok jest pity 3 do 5 razy dziennie potrafi całkowicie zregenerować nasze jelita.
Badania wykazały również, że kiszona kapusta zawiera izocyjaniany. Przyspieszają one proces metabolizmu estrogenów w naszym organizmie, dzięki któremu skuteczniej zwalcza on rakotwórcze komórki jelita grubego, płuc, prostaty oraz żołądka. 
 
 

Ocena: 

5
Średnio: 5 (1 vote)

Skomentuj