Cytryna, naturalne lekarstwo na grypę, raka, AIDS i wiele innych chorób

Image

Źródło: dreamstime.com

Sok z cytryny ze skórką to najprostszy i naturalny sposób dostarczenia swojemu organizmowi pektyn cytrusowych, które mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

 

Na dodatek cytryna wzmacnia układ odpornościowy. Szczególnie niezwykłe jest to, że pektyny występujące w skórce są w stanie zwalczać 800 rodzajów bakterii i wirusów. Naturalne pektyny, wytwarzane przez cytrusy mają również działanie antyrakowe. Z niektórych badań wynika, że zabijają komórki nowotworowe 10 tysięcy razy skuteczniej niż chemioterapia.

 

W Melbourne University prowadzono badania wpływu soku z cytryny na wirusa HIV rzekomo powodującego chorobę AIDS. Dzięki temu, że uzdrawiająca moc cytryny działa wewnętrznie nasze komórki uzyskują zastrzyk witaminy C i nasze komórki mogą się lepiej bronić.

 

Picie wody z plasterkami cytryny( ze skórką) ochroni ciebie i twoją rodzinę od wszelakich wirusów. To naturalna prewencja o wiele lepsza niż niepewne szczepionki, które mogą pomóc, nie pomóc, albo wręcz zaszkodzić. W tym przypadku możemy tylko zyskać na spożyciu cytrusów.

 

 

 

Ocena

Średnia: 1 (1 vote)
0
0
Brak głosów.

Tylko jak tu pić wodę z sokiem cytryny ZE SKÓRKĄ gdy wszystko co do nas dociera jest pryskane i czymś posypywane? Czasami myję bardzo długo owoce ze skórką i ją wykorzystuję do aromatyzacji potraw ale nadal boję się, że jedząc skórkę cytryn lub pomarańczy zatruwam organizm pestycydami i metalami ciężkimi.

0
0
Brak głosów.

Dodane przez Robaczkowa (niezweryfikowany) w odpowiedzi na

Co prawda minęło ponad 1,5 roku, ale odpowiem na Pani pytanie, gdyż ta informacja może przydać się również pozostałym czytelnikom.

1. Usuwanie bakterii oraz wirusów:

Warzywo lub owoc można wyparzyć bądź ugotować, ale co wtedy, gdy chcemy, aby roślina pozostałą surowa tj. nie poddana nawet najmniejszej obróbce termicznej? Już piszę. Z pomocą przychodzi nam kwasek cytrynowy, który należy dodać do wody. W takim roztworze należy zanurzyć warzywa/owoce i pozostawić na kilka minut.

2. Usuwanie pestycydów (w tym trudnych do usunięcia pestycydó oleistych):

Płukanie warzyw oraz owoców w wodzie nie przynosi pożądanych rezultatów, gdyż pestycydy są swego rodzaju olejami. Dlaczego? Aby deszcz nie spłukiwał ich z powierzchni roślin. Warto wtedy wykorzystać sodę oczyszczoną. Należy ją dodać np. do wiadra z wodą, aby następnie zanurzyć warzywa oraz owoce.

3. Moje rady:

Kwasek oraz sodę warto kupować w większycxh torbach (np. 2-kilogramowych). Wtedy wychodzi taniej. Dokładne proporcje, czas moczenia oraz pozostałe informacje można znaleźć na wielu stronach po wpisaniu w wyszukiwarkę: jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców

0
0
Brak głosów.