Popularna pomoc kuchenna źródłem chorób

Kategorie: 

pixabay.com

Folia aluminiowa znajduje się obecnie chyba w każdym gospodarstwie domowym. Jest przydatna przy pakowaniu żywności, ponieważ jest nieprzemakalna oraz wytrzymalsza od papieru śniadaniowego. Używamy ją również przy poddawaniu jedzenia obróbce termicznej, ponieważ jest świetnym izolatorem. Szacuje się, że około 90% Polaków używa folii aluminiowej.

 
Jednak najnowsze badania naukowców donoszą, że używanie folii aluminiowej generuje wiele negatywnych skutków ubocznych dla naszego organizmu. Naukowcy ze Światowej Organizacji Zdrowia informują, że nie ma nic gorszego od podgrzewania jedzenia w folii aluminiowej, która jest toksyczna dla człowieka.

Według badań używanie folii aluminiowej może się wiązać przede wszystkim z chorobą Alzheimera oraz osteoporozą. Warto więc poszukać zdrowszych zamienników i uważnie przyglądać się ich składowi.
 
Poniżej znajduje się film o szkodliwości aluminium

 
 
 
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen

Skomentuj