Kategorie:
Mamy dla was dobrą informację. Jedząc pyszne rzeczy również można stracić na wadze! Okazuje się, że jedząc pomidory, jabłka, czy miód można pozbyć się nadwagi. Właściwie wiele z produktów, które występują w codziennej diecie, może pomóc znormalizować masę ciała, a tym samym poprawić stan naszego zdrowia.
Owies jest nie tylko smaczny, ale ma również niezwykłą właściwość do zaspokajania głodu. Owies zawiera błonnik, który pomaga zmniejszyć i ustabilizować poziom cholesterolu we krwi.
Kurze jaja to doskonałe źródło białka, są przy tym dość niskokaloryczne. Organizm potrzebuje białka do budowy mięśni, a także do produkcji tzw. dobrego cholesterolu.
Z kolei jabłka sa bogate w antyoksydanty i wiele innych składników odżywczych. Co najważniejsze, zawierają pektyny, które pomagają rozbić i usuwać komórki tłuszczowe.
Zielona papryka chili zawiera kapsaicynę, która stymuluje wzrost i odnowę komórek, a także powoduje przejściowy wzrost temperatury ciała i – w konsekwencji – do aktywnego podziału komórek tłuszczowych.
Czosnek zawiera allicynę, która ma właściwości przeciwbakteryjne i grzybobójcze, a także potrafi obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi i ilość komórek tłuszczowych w tkance tłuszczowej.
Również jedzenie miodu to jeden z lepszych i smaczniejszych sposobów na spalenie tłuszczu. Wystarczy dodać łyżeczkę miodu do ciepłej wody i pić taki napój każdego ranka.
Zielona herbata to jeden z najskuteczniejszych sposobów na walkę z otyłością. Zawarte w niej liczne przeciwutleniacze pomagają ustabilizować metabolizm i pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Aby pozbyć się nadmiarowych kilogramów należy pić co najmniej dwa kubki tego napoju dziennie.
Spożywanie kiełków pszenicy aktywuje procesy metaboliczne w organizmie, a tym samym przyczynia się do normalizacji masy ciała i zmniejsza ilość komórek tłuszczowych.
Również regularne spożywanie pomidorów przyczynia się do szybkiej utraty masy ciała. Dodatkowo warzywa te wykazują właściwości antynowotworowe.
Z kolei w kolejnym przysmaku – czarnej czekoladzie, znaleźć można flawonoidy, które działają silnie przeciwzapalnie. Związki te wspomagają wzrost stężenia serotoniny we krwi i przyczyniają się do aktywacji utleniania tłuszczów.
Komentarze
Skomentuj